Buradasiniz: Anasayfa // // Yıldız'dan Rumlara sondaj yanıtı

Yıldız'dan Rumlara sondaj yanıtı

336 280

Emeğe Saygı İçin Konun Altına Yorum Yazınız..İyi Gunler..Kasas_Aka

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Kıbrıslı Rumların Doğu Akdeniz’de doğalgaz sondaj çalışmalarına başlamaları halinde, Türkiye'nin de önümüzdeki hafta bölgede petrol aramaya başlayacağını söyledi.

Yıldız, sismik araştırma gemilerine donanma gemilerinin de eşlik edeceğini belirtti.Diplomasi Muhabirleri Derneği üyelerini makamında kabul eden Enerji Bakanı Yıldız, "Eğer Rumlar açıkladıkları takvimi uygularsa, biz de önümüzdeki hafta Akdeniz'de petrol aramaya başlarız" dedi.

Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas dün yaptığı açıklamada, önümüzdeki birkaç gün içinde sondaj çalışmalarına başlayacaklarını söylemişti.
Rumların Doğu Akdeniz'de petrol aramasının tahrik ve provokasyon olduğunu ifade eden Yıldız, "Tüm Kıbrıs adası etrafında petrol arayacağız. Adanın güneyindeki sularda da petrol arayacağız" dedi.

DONANMA GEMİLERİ EŞLİK EDECEK

Bakan Yıldız, "Sismik araştırma gemilerine donanma gemileri eşlik edecek. İsrail'in Rumlarla işbirliğine girmesi, mevcut ilişkilere yarar sağlamaz" diye konuştu.

Yıldız, "Hiçbir petrolün kalitesi, herhangi bir vatandaşımızın onurundan yüksek değildir. İsrail'le ilişkiler normalleşmeden enerji alanında işbirliği yok" dedi.

Yıldız, Avrupa Birliği'ni de sert dille uyardı. Bakan Yıldız, "AB önemli bir tercihin esiğinde. Türkiye’nin büyüklüğü ile Güney Kıbrıs yerel yönetimi arasında önemli bir tercih olacaktır" dedi.
Bu Yazıyı Paylaşın 336 280

Benzer Konular



Kategori:

Yorum Yazınız.