Buradasiniz: Anasayfa // // Kızılay'da patlama

Kızılay'da patlama

336 280

Emeğe Saygı İçin Konun Altına Yorum Yazınız..İyi Gunler..Kasas_Aka


Kızılay'da patlama sonucu yangın meydana geldi. Olay yerine polis ekipleri sevk edildi.

Ankara Kızılay’da bir minibüste meydana gelen patlamada, üçü ağır 15 kişi de yaralandı. Tam bir paniğin yaşandığı patlama sonrası bomba ihbarı yapıldı.

Yaralılar, hasteneye kaldırılırken,  güvenlik güçleri, olay sonrası slogan atan bir kadını gözaltına aldı. Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, bir binadan atılan alev alan tüpün otomobillerin üzerine düşünce patlamanın yaşandığı söyledi.

Kızılay Kumrular Caddesi’nde bugün saat 11.00 sıralarında bir minibüste patlama meydana geldi. Tam bir paniğin yaşandığı patlamada ilk belirlemelere göre üçü ağır 15 kişi de yaralandı. 

Patlamayla birlikte 6 araçta hasar oluştu, çevre binaların ve işyerlerin camları kırıldı. Şedditli patlama TBMM binasından da hissedildi. İlk patlamanın ardından küçük çaplı 3 patlama daha meydana geldi.

Patlamayla birlikte yangın çıkarken, olay yerine çok sayıda polis itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.   Yaralılar, ambulanslarla Ankara Numune Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı, itfaiye ekipleri de yangına müdahale etti.

İKİNCİ PATLAMA İHTİMALİ
Polis ekipleri, ikinci bir patlamanın yaşanabileceği ihtimalini gözönünde bulundurarak çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Yolu trafiğe kapatan polis ekipleri, vatandaşları olay yerinden uzaklaştırdı.  Bomba imha uzmanları tarafından bölgede şüpheli paket arandı.

BİR KİŞİ GÖZALTINDA
Patlamanın ardından olayla ilgili soruşturma başlatan polis ekipleri, slogan atan bir kadını gözaltına aldı. Kimliği açıklanmayan kadın, sorgulanmak üzere polis merkezine götürüldü.

Olay sonrası İçişleri Bakanı Beşir atalay ve Ankara Emniyet Müdürü bölgeye gelerek yetkililerden bilgi aldı.

PATLAMAYA ALEV ALAN TÜPÜN YOL AÇTIĞI İDDİASI
Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, alev alan bir tüpün binadan atılması sonucu patlamanın gerçekleştiğini söyledi. Atılan tüpün LPG’li araçlarla temas etmesi sonucu patlamanın gerçekleştiğini ifade etti. Tanık olayda ağır yaralanan 2 kişinin kol ve bacaklarının koptuğunu da belirtti.

Olayla ilgili soruşturma başlatan polis ekipleri, patlamanın kesin nedenini belirlemek için çalışmalarını sürdürüyor.
Patlamanın şiddetli olduğu ve TBMM'den de hissedildiği gelen bilgiler arasında.
ŞÜPHELİ PAKET ARAŞTIRMASI
Kumrular Sokak'ta meydana gelen patlamanın ardından olay yerine sevkedilen polis ekipleri şüpheli paket araştırması başlattı.
Sokak üzerinde park eden araçların arasında ve kaldırım üzerinde duran tüm paketleri güvenlik çemberine alan polis, olay yerinin yakınlarındaki iş yerlerini de boşaltarak, güvenlik şeridinin dışına Güven Park'a doğru uzaklaştırdı.
İçişleri'nden patlama açıklaması
İçişleri kaynakları patlamanın bir minibüste olduğunu ve bomba ihtimali üzerinde durulduğunu belirttiler.
Son olarak Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç açıklama yaptı. Arınç, "araçta bomba olduğu bilgisi var. Şu an can kaybı yok, 15 kişi yaralandı, 5 kişi ameliyatta" şeklinde açıklama yaptı.
Bu Yazıyı Paylaşın 336 280

Benzer Konular



Kategori:

Yorum Yazınız.