Buradasiniz: Anasayfa // , // Türkiye Sınırında Operasyon

Türkiye Sınırında Operasyon

336 280

Emeğe Saygı İçin Konun Altına Yorum Yazınız..İyi Gunler..Kasas_Aka

Türkiye sınırında tehlikeli operasyon!
Suriye ordusu, hafta başında 120 güvenlik görevlisinin öldürüldüğü Cizr el-Şuhur kasabasına karşı operasyon başlattı.


Hafta başında Suriye’nin Türkiye sınırına yakın Cizr el-Şuhur kasabasında yaşanan çatışmalarda 120 güvenlik gücü öldürülmüştü. Yaşanan çatışma sonrasında kent ablukaya alınmıştı.

Suriye devlet televizyonundan bugün yapılan açıklamada, Cizr el-Şuhur’a yönelik operasyonun başladığı duyuruldu. Açıklamada, operasyonların civar köylerdeki silahlı kişileri yakalamayı hedeflediği de ifade edildi.

Televizyona bilgi veren bölge muhabiri ordu birliklerinin tanklar eşliğinde kasabanın dış bölgelerine girdiğini aktardı.

‘HASTANELER YARALILARA BAKMIYOR’
Daha erken saatlerde, BBC'ye açıklama yapan kasaba sakinleri, Suriye hükümeti tarafından cezalandırıldıklarını, devlet hastanelerinin yaralıları tedavi etmeyi reddettiğini söylemişti.

Suriye hükümeti kasabada 120 güvenlik görevlisinin öldürüldüğünü söylüyor ve yaşananlardan silahlı çeteleri sorumlu tutuyor. Ancak ordu içi bir isyan yaşandığı yönünde haberler de var.

Kasabada yaşananlar ve bölgede konuşlanan ordu birlikleri, Türkiye sınırına kitlesel bir kaçışa yol açtı. Operasyonun başlamasından sonra Türkiye’ye kaçanların sayısının daha da artacağı tahmin ediliyor.
Bu Yazıyı Paylaşın 336 280

Benzer Konular



Kategori: ,

Yorum Yazınız.