Buradasiniz: Anasayfa // , // Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Olmayacak Çünkü...

Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Olmayacak Çünkü...

336 280

Emeğe Saygı İçin Konun Altına Yorum Yazınız..İyi Gunler..Kasas_Aka

Araştırmacı Tarhan Erdem, Başbakan Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığına aday olmayacağını söyledi. Erdem'e göre Erdoğan 4 yıl sonra siyaseti bırakacak.

Erdem, Erdoğan’ın 4 yıl sonra siyasetten çekileceğini ifade etti.

Gazeteci Tarhan Erdem, Taraf gazetesinden Neşe Düzel’e konuştu.
Tarhan Erdem, özetle şunları söyledi:

“Erdoğan 2015’te yapılacak genel seçimde milletvekili adayı olamaz. AK Parti’nin tüzüğüne göre, üst üste üç dönem milletvekili olunamıyor. Erdoğan siyasete ara vermek zorunda. Zira bu tüzüğü değiştiremeceyeceğini, ‘Ben öyle adamlardan değilim’ diyerek seçim sürecinde tekrar söyledi.

Erdoğan, anayasayı değiştirmeden Cumhurbaşkanı yetkilerini artırmadan Cumhurbaşkanı olmak istemiyor. Zaten Erdoğan’ın kendisi için başkanlık meselesi çoktan kapandı. Çünkü tarihler denk gelmedi. Cumhurbaşkanlığı seçimi 2014’te yapılmayacak. 2012’deki seçime bir yıl kaldı. Bu kadar sıkışık bir zaman diliminde anayasayı başkanlık yönünden değiştiremez. Dolayısıyla anayasa değişikliği 2012’ye yetişmez ve Erdoğan bugünkü yetkilerle cumhurbaşkanı olmak istemez.

Eğer Cumhurbaşkanlığı seçimi 2014’te yapılmak isteniyorsa, Meclis’in bu kanunu değiştirmesi gerekir. Yani yeni bir anayasa değişikliği kanunu yapılması gerekir. Meclis yapabilirse bunu yapsın.

Bu değişikliğin Meclis’ten gelmesi fevkalede zor çünkü o zaman herkes Erdoğan’a ‘Sen cumhurbaşkanı olmak istiyorsun. Sen 2012’ye dek cumhurbaşkanının yetkilerini artıracak anayasa değişikliğini yetiştirmediğin için 2014’te cumhurbaşkanlığı seçimi yapılsın istiyorsun’ diyerek durup duruken hiçbir parti kendi rakip partinin liderini cumhurbaşkanı yapmak için oy vermez. Karşılığında büyük tavizler alması lazım. Ayrıca Erdoğan aday olur da kazanır mı o da ayrı bir konu. Bana göre kazanması çok zor. Kaldı ki ben onun cumhurbaşkanı olmak istediğini düşünmüyorum. Bence Erdoğan dört sene sonra milletvekilliğini bırakacak. Kendi geleceğini tanzim etmeyen bir Erdoğan hepimiz için çok iyi olur.

Tarihte iz bırakmayak isteyen bir siyasetçi olarak büyük hizmetler, hamleler ve atılımlar yapar. Peş peşe projelerle unutulmaz bir lider olmaya çalışır. Erdoğan’ın önünde 4 yıl var. Bu dört yılda kimse onu durdurumaz, o da kimseyi kızıdırır mıyım kızdırmaz mıyım diye bakmaz ve 2014’ dek çok büyük işler yapabilir. Hem yeni anayasayı yapan, hem de Kürt meselesini çözen bir siyasetçi olarak tarihe geçer. Göreceksiniz, Erdoğan 4 yıl sonra siyaseti bırakacak. Çünkü bu adamın tarihe geçmek, dünyada iz bırakmak düşüncesi her şeyin önüne geçiyor!”
Bu Yazıyı Paylaşın 336 280

Benzer Konular



Kategori: ,

Yorum Yazınız.