Buradasiniz: Anasayfa // // Aziz Yıldırım'ın ilk Hedefi Kirilenko

Aziz Yıldırım'ın ilk Hedefi Kirilenko

336 280

Emeğe Saygı İçin Konun Altına Yorum Yazınız..İyi Gunler..Kasas_Aka

Gelecek sezon maçlarını yapımı tamamlanacak olan Ülker Arena'da oynayacak Fenerbahçe Ülker, bir dünya yıldızını kadrosuna katmaya hazırlanıyor. Başkan Aziz Yıldırım'ın hedefindeki ilk isim Andrey Kirilenko.

Sezonu şampiyonlukla kapayan, Bojan Bogdanovic ve James Gist ile anlaşan Fenerbahçe Ülker, bir dünya yıldızını daha kadrosuna katmayı planlıyor. Yeni sezonda maçlarını Ataşehir’de yapımı tamamlanmak üzere olan Ülker Arena’da oynayacak olan Sarı-Lacivertliler’in hedefindeki isim NBA’de Utah Jazz forması giyen Andrey Kirilenko. Gelecek sezon Avrupa’da da büyük başarı hedefleyen Fenerbahçe’de, Başkan Aziz Yıldırım’ın Kirilenko için günler öncesinden nabız yoklamaya başladığı belirlendi.

10 yıldır NBA’de forma giyen 30 yaşındaki Rus basketbolcu, basketbol tarihinin en iyi blok yapan oyuncuları arasında gösteriliyor. 2.06’lık Krilenko, Utah forması giyen Türk oyuncu Mehmet Okur’un da takım arkadaşı.

Lakabı AK-47
Sert savunması ve smaçlarıyla basketbolseverlerin gönlünde taht kuran Krilenko’nun Utah’ta 47 numaralı formayı giymesinin altındaki hikaye de bir hayli ilginç. Rus oyuncunun 47 numaralı formayı giymesindeki sebep, adının ve soyadının baş harfleri ve forma numarası yan yana gelince AK-47 (Kalaşnikov) adlı Rus silahını akla getirmesi. Krilenko’nun lakabı da ‘AK-47.’

Alternatifleri hazır
Öte yandan Sarı-Lacivertliler’in, Krilenko’ya Sarı-Lacivertli formayı giydirememesi durumunda alternatifleri belirlediği öğrenildi. Bu isimlerden öncelikli olanının Olympiakos’ta koç İvkovic ile sorunları bulunan Bourousis olduğu belirtiliyor. 28 yaşındaki Bourousis’in açıklamaları da oyuncunun Fenerbahçe Ülker’e geleceği iddialarını güçlendiriyor. 2.16’lık Yunan basketbolcu son açıklamasında Olympiakos’tan ayrılmak istediğini yinelerken, Panatinaikos’a gitmeyeceğinin altını çizdi. Sarı-Lacivertliler’in listesindeki bir diğer isim ise Theodoros Papaloukas... Olympiakos’un 34 yaşındaki 2.00’lık guardının Fenerbahçe Ülker’e gelmesindeki en büyük engel ise Barcelona’ya transfer olmayı istemesi olarak gösteriliyor.
Bu Yazıyı Paylaşın 336 280

Benzer Konular



Kategori:

Yorum Yazınız.