Buradasiniz: Anasayfa // , // Angelina Jolie, Hatay'a Geliyor

Angelina Jolie, Hatay'a Geliyor

336 280

Emeğe Saygı İçin Konun Altına Yorum Yazınız..İyi Gunler..Kasas_Aka

Angelina Jolie, Hatay'a gelmek için Ankara'dan izin istedi... İşte ayrıntılar:

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Selçuk Ünal da Associated Press haber ajansına yaptığı açıklamada, Jolie'nin sığınmacılarla görüşme başvurusunun kendilerine ulaştığını belirtti.

Ünal başvuruyu değerlendirdiklerini ifade etti. Hatay'da şu an beş farklı kampta 8,500'ün üzerinde Suriyeli bulunuyor

Ayrıca binlerce Suriyeli, "olası bir tehlike anında" Türkiye'ye geçmek için sınırda bekliyor. Jolie, en son Nisan ayında Libya-Tunus sınırını ziyaret ederek, oradaki kampta incelemelerde bulunmuştu. Jolie ve aktör eşi Brad Pitt, 177 Tunuslunun da Libya'dan ülkelerine uçuş masraflarını karşılamıştı.

DAVUTOĞLU BUGÜN HATAY'A GİDİYOR
Bu arada Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun da Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin durumunu yerinde görmek için Hatay'a gideceği bildirildi.

AA muhabirinin güvenilir kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Davutoğlu bir saat içinde Hatay'a hareket edecek. Suriyeli misafirlerin durumunu yerinde görerek temaslarda bulunacak olan Davutoğlu'na Hatay Valisi Celalettin Lekesiz ve Afet Koordinasyon Merkezi yetkilileri eşlik edecek. Bu ziyaret, bugün Ankara'ya gelerek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşecek olan Suriye Devlet Başkanının Özel Temsilcisi Hasan Türkmani ile temas öncesi durumu yerinde görerek bilgi almak amacı taşıyor.
Bu Yazıyı Paylaşın 336 280

Benzer Konular



Kategori: ,

Yorum Yazınız.