336 280
Emeğe Saygı İçin Konun Altına Yorum Yazınız..İyi Gunler..Kasas_Aka
Malzemeler1 Su bardağı badem
3 Adet yumurta
5 Çorba kaşığı tozşeker
1 Adet limon kabuğu rendesi ve suyu
2 Çorba kaşığı toz jelatin
2 Çorba kaşığı su
250 gr konserve ananas
1 Su bardağı hafifçe çırpılmış krema
Hazırlanışı
Bademleri bir süre sıcak suda beklettikten sonra kabuklarını soyun.
Bir fırın tepsisine alarak sıcak fırına sürün.
Kıtır hale gelen kadar bademleri mutfak robotuna koyup, irice kalacak şekilde öğütün ve bir kenara koyun.
Yumurta sarılarını, şekeri, limon kabuğu rendesini, limon suyunu ve 2 çorba kaşığı sıcak suyu bir arada robota koyun veya mikserle krema haline gelene dek çırpın.
4-5 Dilim ananası bir kenara ayırın.
Kalanları püre haline getirip, krema kıvamlı karışıma ekleyin.
Jelatini de içine ilave edin.
Jelatin iyice karıştıktan sonra kıyılmış bademleri de kremaya ekleyin.
Hazırladığınız kremayı servis tabağına alın.
Buzdolabına koyup, soğumasını bekleyin.
Servis yapmadan önce üzerini ananas dilimleri ile dilerseniz kiraz şekerlemesi ile süsleyip, servis yapın.