Buradasiniz: Anasayfa // , // Abdullah Öcalan'dan Seçim Öncesi Kritik Açıklama

Abdullah Öcalan'dan Seçim Öncesi Kritik Açıklama

336 280

Emeğe Saygı İçin Konun Altına Yorum Yazınız..İyi Gunler..Kasas_Aka

Öcalan'dan seçim öncesi kritik açıklama
Teröristbaşı Öcalan avukatları aracılığıyla açıklamalarda bulundu.


Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ı, İmralı Adası'nda ziyaret eden Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk, beraberindeki diğer avukatlar Cemal Demir, Cemo Tüysüz ve Cengiz Çiçek ile adadan döndü.

Tuğluk, Gemlik İlçe Jandarma Komutanlığındaki işlemlerin ardından çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, terör örgütü ele başı ile bir görüşme gerçekleştirdiklerini söyledi.

Tuğluk, bir gazetecinin "15 Haziran ile ilgili yeni bir değerlendirmesi oldu mu?" sorusunu şöyle yanıtladı: "Henüz bir görüşme gerçekleşmemiş. 'Görüşmenin içeriğinin, bu konuda önem taşıdığını' ifade etti. Fakat, 'AK Parti'nin uyguladığı, son dönemlerde Başbakan'ın kullandığı dilin, uygulamaların, pratiklerin Kürtlere karşı bir savaş ilanı olarak değerlendirdiğini ve Türkiye'yi bir kaosa, kriz sürükleyen bir politika izlendiğini' ifade etti. Bu konuda çok şey değil, AKP'nin politikalarının çok çözümleyici olmadığını, özellikle Sayın Başbakan'ın son dönemlerde kullandığı dilin Kürtleri hedef alan, siyasilerini hedef alan yoğun tutuklamaların da bu anlamda bunun işaretleri olduğunu, burada bir çözüm iradesini ve niyetini göremediğini' ifade etti."

Gazetecilerin diğer sorularını yanıtlamayan Tuğluk, avukatlarla birlikte Gemlik'ten ayrıldı.
Bu Yazıyı Paylaşın 336 280

Benzer Konular



Kategori: ,

Yorum Yazınız.