Buradasiniz: Anasayfa // // Galatasaray Bosingwa Talip

Galatasaray Bosingwa Talip

336 280

Emeğe Saygı İçin Konun Altına Yorum Yazınız..İyi Gunler..Kasas_Aka

Galatasaray, Chelsea'nin gözden çıkardığı isimlerden biri olan Bosingwa'yı kadrosuna katmak için elini çabuk tutmak istiyor. Çünkü Portekizli yıldıza ülkesinden de talipler var.
Güçlü bir kadro kurmak için arayışlarına devam eden Galatasaray, Fatih Terim’in isteğiyle gündeme gelen Bosingwa için görüşmelere başladı. Drogba’da olduğu gibi Portekizli yıldızın transferinde de girişimleri, Sarı-Kırmızılılar adına Peter Kenyon yürütüyor. Cim Bom, bu oyuncunun işini bir an önce bitirmek istiyor. Çünkü özellikle Portekiz Ligi ekiplerinden Porto ve Benfica da Bosingwa’yla ilgileniyor. Ayrıca İngiliz basını, Aston Villa’nın da tecrübeli oyuncuyu kadrosuna katmayı düşündüğünü iddia ediyor. İşte bu nedenle Galatasaray, her geçen gün talipleri artan yıldız futbolcuyla bir an önce anlaşmanın yollarını arıyor. Ancak asıl sorun Bosingwa’nın bonservisinde yaşanacak gibi görünüyor. Chelsea, EURO 2008’de yıldızı parlayan Portekizli için, 2008-09 sezonunun başında Porto’ya tam 18 milyon Pound (Yaklaşık 46 milyon 450 bin TL) bonservis bedeli ödemişti. Bu nedenle Maviler, kapıyı en az 8 milyon Pound’tan (Yaklaşık 20 milyon 640 bin TL) açmayı planlıyor. Sarı-Kırmızılılar bu transferde, Türkiye’yle yakın ilişkileri bulunan ve Bosingwa’nın menacerliğini yapan Jorge Mendes’e güveniyor. Portekizli menacerin, hem oyuncunun ikna edilmesinde, hem de Chelsea’nin düşük bir bonservis bedeli belirlemesinde Cim Bom’a yardımcı olması bekleniyor.

Sakatlandı formayı kaptırdı
Jose Bosingwa, Chelsea’deki ilk sezonu olan 2008-09’da oldukça başarılı bir performans sergilemişti. Tam 60 maçta forma giyen Portekizli oyuncu, takımın en istikrarlı isimlerinden biri olmuştu. 2009-10 sezonu da 28 yaşındaki yıldız için iyi başlamıştı. Ancak 17 Ekim 2009’da oynanan Aston Villa maçında dizinden sakatlanan Bosingwa, ameliyat oldu ve yaklaşık 10 ay sahalardan uzak kaldı. Bu süreçte formasını Branislav İvanoviç’e kaptıran başarılı futbolcu, geçtiğimiz sezon 26 maçta görev alsa da bunların sadece 10’unda 90 dakika sahada kalabildi.
Bu Yazıyı Paylaşın 336 280

Benzer Konular



Kategori:

Yorum Yazınız.